2016. december 15., csütörtök

Lakástakarékokról  egyszerűen

Lakásra gyűjt? Felújítást tervez? Lecserélné a konyhabútort, vagy építene egy kandallót, esetleg egy garázst? Szeretné gyorsabban visszafizetni a hitelét, vagy kihasználni az állami támogatást?
Akkor a lakás-takarékpénztárt Önnek találták ki !

Sokan nem ismerik a lakás-takarékok előnyeit.
Pedig kevés olyan pénzügyi termék van ma Magyarországon, amit vétek lenne kihagyni. A lakás-takarékpénztár – vagy ahogy a piacvezető szolgáltató után sokan emlegetik: a „F u n n d a  me n t a” – ezek közé tartozik. Az elsősorban lakáscélú előtakarékosságra szolgáló intézményeknél gyakorlatilag bárkinek a nevére lehet számlát nyitni: egy újszülöttnek éppúgy, mint egy 100 éves ember számára. A bankbetétekhez hasonlóan az elhelyezett pénz kamatozik is, ám ennél fontosabb, hogy az adott évi befizetésekre 30%-os, maximun 72ezer forintos állami támogatás is jár. Ennek köszönhetően egy lakáskasszabetét éves hozama akár a 10%-ot is meghaladhatja.

Akiknek ajánljuk!
A lakástakarék két féle típusnak jó: akinek van lakása és akinek nincs, azaz Mindenkinek!
A lakástakarék különösen azoknak javasolható, akik rendszeresen kisebb összeget szeretnének félretenni. A vállalt havi megtakarítás összege ugyanis  5 és 20 ezer forint között lehet szerződésenként. Nyilván vannak olyan családok, amelyek a kiemelkedő hozam miatt ennél többet is szívesen félretennének, egy személy azonban csak egy lakástakarék szerződés után veheti igénybe az állami támogatást. Célszerű tehát több családtag számára is elindítani egy-egy számlát, így ugyanis megtöbbszörözhető az állami támogatás, akár egy lakáscélra is.

Sok minden lehet lakáscél!
Persze az állami támogatás csak akkor jár, ha a szerződő a futamidő lejárta után – ami legalább 4, legfeljebb 10 év lehet – lakáscélra használja fel az összegyűlt pénzt. A lakáscél a jogszabályok szerint szerencsére elég rugalmas, tehát nagyon széles körben el lehet költeni. Nemcsak ingatlanvásárlásra lehet fordítani a megtakarítást, hanem finanszírozható belőle a felújítás, az energetikai korszerűsítés, sőt akár egy új konyhabútor beépítése is. Továbbá ha valakinek lakáshitele van, felhasználhatja a lakástakarékot a hitel elő- vagy végtörlesztésére is. Ha a szerződő nem tudja elkölteni a pénzt a saját lakáscéljára, akkor sem kell kétségbeesnie, a jogszabályok ugyanis azt is lehetővé teszik, hogy egy közeli hozzátartozója használja fel lakáscéljai megoldására. Így több családtag egyszerre is gyűjthet pénzt állami támogatással közös lakásra, vagy támogathatják egymást egy lakás megvásárlásában, felújításában.

Elfogadható lakáscélok:
- Új vagy használt lakás vásárlás
- Házépítés
- Telekvásárlás
- Felújítás, korszerűsítés
- Energetikai korszerűsítés, nyílászárók cseréje
- Kertépítés, teraszfelújítás
- Kútfúrás, öntözőrendszer kiépítése
- Kandalló, cserépkályha építése
- Házzal egybeépített garázs építése
- Beépített konyhabútor és konyhai berendezések vásárlása
- Lakáshitel elő- vagy végtörlesztése

A lakástakarék nagyon jól kombinálható lakáshitellel. Egy lakáshitel futamideje 10-20-30év is lehet, ez idő alatt akár több lakástakarékpénztári megtakarítás is kifuttatható, így akár felére csökkentve a futamidőt. A lakáshitelre mindig fizet az ügyfél kamatot, jelenleg ez átlagosan 6-8% körül van, és a bankok általában ezt változó kamatozás mellett adják, ami ugye nem igazán biztonságos, hiszen ha elkezd emelkedni a jegybanki alapkamat, akkor a törlesztőrészletek is emelkedni fognak. Viszont a lakástakarékokhoz járó, felvehető (tehát nem kötelező) kedvezményes lakáskölcsönök csak FIX kamatozású, évi 3,9%-os kamatozással elérhetőek a megtakarítási időszak végén.
Esetleg azonnali finanszírozásra lenne szüksége? Akkor sem kell azonnal a bankokba menni a fentebb említett változó kamatozású lakáskölcsönért, hiszen azonnali megoldással szintén egy jóval kedvezőbb, FIX  kamatozású (évi FIX 5,9%-os) lakáskölcsönnel állunk ügyfeleink rendelkezésére!
Ugye a fix kamatozás legjobb tulajdonsága, hogy a futamidő alatt sohasem fog változni az Ön törlesztőrészlete, és ez az 5,9%-os kamatozással megnyugtatóan alacsony havi terhet, biztonságot, és tervezhetőséget  fog jelenteni az Önök számára!

A lakástakarékpénztárral elérhető szerződéses összegek 800.000 – 8.000.000 forintosak lehetnek, szerződésenként.

Íme két egyszerű példa a megtakarítási időszak utáni igénybevételről, és az azonali finanszírozásról:

Reprezentatív példa a megtakarítás végén történő szerződéses összeg kifizetésekor:
Szerződéses összeg:                                                5.000.000 Ft

Számlanyitási díj:                                                         50.000 Ft

Havi megtakarítás 6év 4hó-n keresztül:                    20.000 Ft
Számlavezetési díj 6év 4hó-n keresztül:                        150 Ft
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Saját megtakarítás:                                                                                         1.520.000 Ft
Megtakarításra járó állami támogatás és betéti kamat:                                   522.144 Ft
Igényelhető fix törlesztésű (3,9%-os évi kamatozású) lakáskölcsön:        2.957.856 Ft
71 hónapon keresztül fizetendő fix törlesztőrészlet:                                      48.750 Ft

Az Ön által összesen befizetett pénz:

1x   50.000 Ft  =>                       50.000 Ft    (számlanyitási díj)
76x 20.000 Ft  =>                 1.520.000 Ft    (megtakarítás)
76x      150 Ft  =>                       11.400 Ft    (számlavezetési díj)
71x 48.750 Ft  =>                 3.461.250 Ft    (törlesztőrészletek összege)
-------------------------------------------------------------------------------------
Összesen:                    5.042.650 Ft !!!

Tehát a 6év 4hónap megtakarítási időszak után, ha Ön igényli az 5.000.000 Ft-ot, az Önnek összesen 5.042.650Ft-jába fog kerülni!
Vagy arra is van lehetősége, hogy lemond a kedvező lakáskölcsön lehetőségéről, és csak a megtakarítását kéri, az arra járó állami támogatással és betéti kamattal (2.042.144 Ft jelen példa esetében)!

(Jelen kalkuláció tájékoztató jellegű, nem minősül hivatalos ajánlattételnek.) 


Reprezentatív példa megtakarítással kombinált azzonnali finanszírozásra:

Szerződéses összeg:                                                5.000.000 Ft


Számlanyitási díj:                                                         50.000 Ft


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rendszeresen fizetett törlesztőrészletek:
     1-76hó:     44.583 Ft    => 3.388.333 Ft
  77-79.hó:     24.583 Ft   =>       73.750 Ft
80-150.hó:    48.750 Ft   =>  3.461.250 Ft
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Összesen visszafiteve:            6.923.333 Ft
(Jelen kalkuláció tájékoztató jellegű, nem minősül hivatalos ajánlattételnek.) 


Amennyiben további kérdései merülnének fel, vagy lakástakarékpénztári számlát szeretnének nyitni, esetleg azonnali finanszírozásra lenne szükségük,  keressenek bizalommal elérhetőségeinken:
Telefon:                 06 - 70 - 578 - 2011


e-mail:    princzinvest@gmail.com

Facebook:    www.facebook.com/princzeinvest/

web:        http://princzinvest.blogspot.hu/
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.